Doprava ZDARMA nad 3000 Kč. Vrácení a případná výměna je na nás.

0

Váš košík je prázdný

19 prosinec 2023 2 min read

Udržitelnost je zakořeněna v produktové a výrobní filozofii značky BÄR již od začátku. Boty BÄR jsou vyrobeny z přírodních materiálů a mají nadprůměrnou životnost. BÄR podporuje pomocí komplexní strategie udržitelnosti všechny tři základní pilíře (udržitelnost sociální, ekonomickou a environmentální).

I vy k tomu přispíváte pokaždé, když si koupíte některý z našich produktů. Moc děkujeme!

Rozhodnutí, která učiníme dnes, určují, jaký bude svět zítra.

Boty si Bär distribuuje sám, což znamená, že si může přesně naplánovat množství a zbývající páry nabízí ve svých prodejnách. Zbytkový materiál používá buď na nové modely, nebo na doplňky, jako jsou tašky nebo lžíce na boty. To je pro nás důležité. 

BÄR podporuje VOX MARIS - Od odpadu k novému životu

Projekt VOX MARIS vyvinutý nadací BioDesign Foundation je nejnovější technologií pro recyklaci globálních tun plastů, které dost často skončí v oceánu. BioDesign Foundation je nezisková organizace a vždy hlásá poselství naděje a pozitivity. BÄR je potěšen, že může projekt finančně podpořit a spolupracovat jako partner právě s VOX MARIS. BÄR tak významně přispívá k revitalizaci oceánů. 

"Myšlenka BioDesign Foundation se zrodila z touhy jít ještě o krok dále. Bär věří, že řešením není dovézt plastový odpad z oceánů na pevninu a následně ho zničit, ale najít způsob, jak mu dát druhý život.“ - Odtud pochází nápad BioDesign Foundation na projekt VOX MARIS.

Většina odpadků ve světovém oceánu je totiž z plastu!

Plast se rozkládá na několik částí, které lze rozdělit na nanoplasty a mikroplasty. Nanoplast je nejmenší část, která se potápí hluboko do oceánu a přistává na planktonu. Mikroplast je větší část, která plave ve vodě jako v polévce a následně ji požírají mořští živočichové.

Obnova ztraceného plastu

Rybářské lodě denně nasbírají 100 kg plastu. Aby se podpořilo jeho využití, jsou rybáři za pochytaný plastový odpad placeni. Lodě přivážejí své plastové úlovky zpět do přístavu do HARBOUR COLLECTION CENTERS. V Itálii se našel partner, který sen o vyčištění oceánů proměnil ve skutečnost. Díky výzkumnému týmu, který již více než 10 let pracuje na vývoji prototypu termokompaktního systému, je konečně možné s obnovou ztraceného plastu začít.